8 tips om van nekklachten te herstellen!

Casper Doorn
Casper Doorn
18 december 2022

Het is belangrijk om professioneel advies te vragen als je nekklachten hebt, omdat de oorzaak van de klachten kan variëren en daardoor ook de behandeling. Algemene tips om te helpen bij het herstel van nekklachten zijn:

  1. Probeer je nek zo veel mogelijk rust te geven door bijvoorbeeld niet te lang in dezelfde houding te zitten of te staan. Verander regelmatig van houding en neem regelmatig pauzes als je achter een computer werkt.
  2. Gebruik een goede, ondersteunende houding om spanning op je nek te verminderen. Zorg ervoor dat je hoofd, schouders en rug in een rechte lijn zijn en probeer je schouders ontspannen te houden.
  3. Probeer stress te verminderen, omdat stress een belangrijke factor kan zijn bij nekklachten. Dit kan door ontspanningstechnieken te gebruiken zoals ademhalingsoefeningen of meditatie.
  4. Overleg met je arts over het gebruik van pijnstillers om de pijn te verminderen.
  5. Oefeningen en fysiotherapie kunnen ook helpen bij het verminderen van nekklachten. Vraag aan je arts of fysiotherapeut om specifieke oefeningen die geschikt zijn voor jouw situatie.
  6. Beweging en lichaamsbewustzijn zijn belangrijk voor het behoud van een gezonde nek. Probeer regelmatig te bewegen en let op je houding tijdens het uitvoeren van dagelijkse activiteiten.
  7. Probeer minder naar je telefoon te kijken. Veel hedendaagse problemen met betrekking tot nekklachten zijn afkomstig van het overmatig kijken naar de mobiele telefoon. Check je dagelijks je schermtijd om te reflecteren op het aantal uur dat je naar je telefoon kijkt. Probeer hier verandering in te brengen door bijvoorbeeld je schermtijd te verminderen.
  8. De laatste tip om nekklachten te verminderen is simpelweg de focus weg te nemen van je pijnklachten door jezelf bezig te houden met andere werkzaamheden of hobby’s. Niet iedereen ervaart pijn in dezelfde mate. Vaak kan pijn ook gewoon tussen de oren zitten. Hierbij is het belangrijk dat je de juiste mindset hebt om weer beter te worden. Binnen de kortste keren zijn deze mindsetters back-on-track
mindsetters back-on-track

Het is belangrijk om te onthouden dat iedereen anders is en dat het herstel van nekklachten tijd kan kosten. Luister naar je lichaam en vraag professioneel advies als je vragen of zorgen hebt.

Lees ook:  Nekklachten verhelpen met yoga

Meer nieuws