Dit zijn de beste hoofdkussens voor jouw nekpijn

Casper Doorn
Casper Doorn
25 augustus 2022

Het hebben van nekpijn kan een enorme belemmering zijn in het doen van dagelijkste klusjes. Vaak hebben we pas in de gaten hoe intensief wij ons lichaam gebruiken wanneer we ergens pijn hebben. Wanneer je nekpijn hebt, is dit natuurlijk niet anders. Je merkt dat je bij de kleinste bewegingen al een vervelende pijnscheut in je nek voelt. Hoe ga je nu bijvoorbeeld in de auto stappen om rijles in Maastricht te krijgen, terwijl je niet goed in je spiegels kunt kijken? Nek- en schouderpijn kunnen je vaak besluiten en hoeven dus in sommige gevallen niks te maken hebben met een zware inspanning. Waarschijnlijk ben je ook wel eens met nekpijn wakker geworden, omdat je niet lekker gelegen hebt. Vaak trekt dit na een dag weer weg, voor sommige is dit helaas een blijvend pijnpunt. Het slapen op het juiste kussen is ontzettend belangrijk. Dit geldt voor iedereen, ook mensen die geen nek- of schouderklachten hebben. Wij zetten de beste kussen voor jou op een rijtje. Wij hopen dat jij met het juiste kussen je nek en schouders zo goed mogelijk ondersteund worden.

De juiste ondersteuning

Nek- en schouderpijn kan natuurlijk door een heleboel dingen worden veroorzaakt. Het kan aan je inspanning liggen, een verkeerde houding, maar het kan ook aan de kwaliteit van je hoofdkussen liggen. Dit is misschien een optie waar je de oorzaak nog niet gezocht hebt. Misschien moet je jezelf eens afvragen hoelang je al met één en hetzelfde kussen doet. Is dat al meer dan 5 jaar, of misschien nog langer. Kussens horen net als matrassen om de zoveel tijd vervangen te worden. De ondersteuningseigenschappen van je kussen zullen namelijk uiteindelijk verdwijnen, waardoor de nek dus niet meer goed ondersteund wordt. Het is het belangrijkste dat je nek recht ligt. Niet omlaag en ook niet een beetje omhoog. Je nek hoort in één lijn te liggen. Wanneer dit het geval is heb je de juiste ondersteuning.

Soorten kussens

Eén perfect kussen bestaat natuurlijk niet. Jouw nek is niet hetzelfde als de nek van iemand anders, het kan dus ook zijn dat een ander hoofdkussen bij jou wel werkt. Daarom worden hier wat verschillende opties gegeven, zodat jij hopelijk het perfecte hoofdkussen kan vinden die jouw nek de perfecte ondersteuning geeft.

We beginnen met de kussens van dons. Deze hoofdkussens hebben een vulling van natuurlijke materialen. Denk dan aan dons of veren. Donskussens kunnen bij zowel warme als koude temperaturen een prettige optie zijn. Donskussen zijn natuurlijk zacht en kunnen door de gebruiker een beetje vervormd worden. Hierdoor weet je zelf het beste hoe jij jouw kussen moet vormen. Naast het voordeel dat je het zachte kussen kunt vervormen, is het ook nog eens een enorm voordeel dat het kussen lekker zacht ligt.

Vervolgens zijn synthetische kussens ook een gebruikelijke keuze om een goede ondergrond te hebben. Deze kussens zijn voor vrijwel elke slaper geschikt. Naast het feit dat deze kussens niet enorm prijzig zijn, zijn ze ook nog een aan te passen door vulling toe te voegen of eruit te halen. Hierdoor kun je het kussen dus perfect afstellen op de vorm van jouw nek.

Lees ook:  Nekklachten verhelpen met yoga

Eentje die niet in dit rijtje kan missen, is het vicsokussen. Eeen viscokussen wordt ook wel een traagschuimkussen genoemd. Deze kussens zijn wat stugger qua ligging, maar passen zich altijd perfect aan, aan de vorm van jouw hoofd en nek. Dit kan drukverlagend werken. Wanneer jij dus een lange tijd niet op het kussen ligt, zal het kussen weer de standaard vorm aannemen. Hierdoor blijft het kussen zich dus altijd in verschillende houdingen zich dus aanpassen aan jouw nek. Dit zijn kussens die vaak voor blessures gebruikt worden.

En ten slotte hebben we het latexkussen. Het latexkussen biedt een actieve en constante ondersteuning aan je nek. De bovenste ruggenwervels worden erg blij van dit soort kussens, kunnen wij je verklappen. De latexkussen zijn veerkrachtig en luchtig. De ondersteuning van je nek is maximaal met een latexkussen.

Meer nieuws