Hier moet je op letter bij het aanschaffen van een dakdrager

Casper Doorn
Casper Doorn
7 oktober 2021

Een dakdrager is ideaal voor wanneer je op vakantie gaat. Zo kun je nog meer spullen meenemen naar je favoriete bestemming. Ben je op zoek naar een dakdrager voor op je auto en vraag je je af welke geschikt zijn voor je type auto? Twijfel je bijvoorbeeld tussen de verschillende soorten en merken dakdragers? Onderstaande tips kunnen je helpen en uitleggen waar je rekening mee moet houden wanneer je een dakdrager wilt kopen.

Het type auto

Er zijn tegenwoordig wel honderden verschillenden typen auto’s. Dakdragers van een Renault Megane zal dan ook anders zijn dan van een Fiat. Bij een Renault Megane zul je bijvoorbeeld moeten kijken naar de grootte en naar de vorm van het dak. Allereerst is het uiteraard belangrijk dat je weet welk merk, model en bouwjaar je auto heeft. Als tweede is het ook belangrijk om te weten welk type autodak je auto heeft. De meeste dragers zijn namelijk specifiek geschikt voor een type auto. Dit betekent dat de pasvorm is afgestemd op het type auto. Bovendien is het goed om te weten dat er verschillende merken op de markt zijn. Ook is het erg belangrijk om rekening te houden met het maximale draagvermogen van je autodak zodat je goed weet hoeveel je precies kunt plaatsen op je auto. Kies dus altijd een passende dakdrager voor de Renault Megane.

Dakdragers Renault Megane

Het type dak

Er zijn een aantal types van een autodak. Net zoals het voorbeeld van een Renault Megane, zal deze een ander dak hebben dan een Volkswagen. De volgende daktypes zijn bijvoorbeeld te vinden: het normale gladde dak, het t-profiel, open dakrails of een regengoot. Met een normaal glad dak zitten er op het dak geen montagepunten. Het dak is dus geheel glad. Een t-profiel op je dak kun je meestal herkennen aan twee lijsten in de lengte die voorzien zijn van een sleuf van voren naar achteren.

Het merk dakdrager

Er zijn tegenwoordig vele merken op de markt die een dakdrager voor op je auto aanbieden. Populaire merken die je vast vaak op de weg hebt gezien zijn onder andere Thule, Atera, Menabo, TwinnyLoad en Yakima.

Lees ook:  Last van nekklachten? Een nekmassageapparaat helpt!

Meer nieuws