Lichaamsreiniging door massage en voeding

Casper Doorn
Casper Doorn
3 december 2021

Lichaamsreiniging door massage en voeding kan ervoor zorgen dat je een stuk beter in je vel zit. Veel langdurige kwalen en klachten zijn het gevolg van ophoping van afvalstoffen in het lichaam. Er kunnen klachten ontstaan, zoals: hoofdpijn, migraine, huidproblemen, vermoeidheid, slechte weestand en darmklachten. Je hebt verschillende opties om je lichaam te reinigen. Door deze verschillende manieren te combineren zorg je voor een effectieve lichaamsreiniging en voel je je een stuk beter!

Waar is lichaamsreiniging goed voor?

Lichaamsreiniging door massage en voeding is dus belangrijk om het lichaam te ontdoen van schadelijke stoffen. Deze stoffen komen op allerlei manieren in je lichaam terecht, bijvoorbeeld via voeding. Doordat er in landbouwproducten steeds vaker middeltjes worden gebruikt om de gewassen te laten groeien en voor de veeteelt veel antibiotica wordt gebruikt komen er steeds meer schadelijke stoffen in onze voeding terecht. Ook alcohol, roken, te veel suiker en verkeerde vetten zorgen voor schadelijke stoffen in het lichaam. Daarnaast maakt het lichaam zelf giftige stoffen aan, dit is geen bedreiging zolang de lever goed zijn werk doet.

Doordat de hoeveelheid giftige stoffen in ons lichaam steeds groter wordt, kan de lever niet alle giftige stoffen afbreken. Schadelijke stoffen blijven dan voor langere tijd in het lichaam opgeslagen. Wanneer je lichaam rust heeft kunnen deze worden verwerkt. Wanneer je lichaam niet tot rust komt, dan kunnen deze opgehoopte gifstoffen voor problemen zorgen. Lichaamsreiniging is er dan ook op gericht om de schadelijke stoffen in je lichaam te verminderen. Zo krijgt je lever meer tijd en ruimte om de giftige stoffen uit je lichaam te verwijderen.

Lichaamsreiniging door massage

Lichaamsreiniging gebeurt door jouw lichaam zelf. Toch kun je ervoor zorgen dat dit proces een stukje sneller verloopt. Je kunt bijvoorbeeld een massage nemen. Door de massage wordt de doorbloeding in je lichaam gestimuleerd. Bloedvaten worden wijder, waardoor er meer bloed door het onderhuidse weefsel stroomt. Hierdoor wordt je lichaam aangevoerd met zuurstof en voedingsstoffen. Deze zijn nodig om afvalstoffen via het bloed af te voeren. De lever breekt deze afvalstoffen af, later worden die via de nieren uitgescheiden.

Tijdens het masseren kun je gebruik maken van speciale massage oliën, die bedoeld zijn om het lichaam te reinigen. Daarnaast zijn er verschillende massagetechnieken die gericht zijn op lichaamsreiniging. Zo kan er bijvoorbeeld een voetbad genomen worden, waarbij doormiddel van kleine elektrische stroom en ionen de ionenhuishouding in het lichaam in balans worden gebracht. Hierbij vermoedt men dat het lichaamsproces effectiever gaat verlopen en het lichaam beter wordt gereinigd.

Lichaamsreiniging door voeding

Daarnaast kun je je dieet aanpassen om de lichaamsreiniging op gang te brengen. Steeds meer mensen ondergaan een detoxkuur, waarbij het lichaam wordt gereinigd door voeding. Hierbij kun je tijdelijk een dieet nemen, waarbij zoveel mogelijk giftige stoffen worden vermeden. Het gaat hierbij niet alleen om roken, alcohol en vetten, maar ook om producten die niet per se ongezond zijn, maar bij de afbraak een hoop van je lichaam vragen. Bij extreme detoxkuren worden dan ook alleen maar smoothies voor geschreven. Deze bestaan vooral uit groente, fruit en superfoods. Met deze smoothies krijgt het lichaam veel vocht, vitaminen, mineralen en de nodige brandstoffen. Deze smoothies moeten goed worden gemalen en zo min mogelijk suikers en vetten bevatten. Het zorgt dus niet alleen voor minder gifstoffen, maar ook voor een hoop gezonde vitaminen en mineralen.

Lees ook:  Tips om nekpijn te voorkomen

Eet daarnaast alleen voeding die je lichaam nodig heeft. Denk hierbij een koolhydraten eiwitten en onverzadigde vetten. Koolhydraten zorgen voor de nodige energie voor ons lichaam. Deze zijn veel te vinden in brood, graanproducten en aardappelen. Daarnaast heeft je lichaam eiwitten nodig, eiwit is een voedingsstof en een bouwstof. Deze zijn vooral te vinden in vlees, vis, melk, kaas en eieren. Tot slot heeft je lichaam onverzadigde vetten nodig, deze verlagen je cholesterolgehalte en verkleint daarmee het risico op hart- en vaatziekten. Deze vind je onder andere in vette vis, noten en pinda’s, Franse droge worst, olijven en plantaardige oliën.

Meer nieuws