Waarom nek trainen zo belangrijk is voor iedere sporter

Casper Doorn
Casper Doorn
22 april 2022

Als we het gaan hebben over een van de meest overgeslagen spiergroepen, dan past de nek uitstekend in die lijst. Maar de nek spieren zijn echter ontzettend belangrijk, niet alleen als je fitness doet maar ook bij andere sporten zoals gevechtsporten. Bij gevechtsporten beschermt het trainen van de nek je terwijl het ook nog eens je atletische vaardigheden verbetert. Win-win, maar waarom wordt het niet vaker in een trainingsschema geïmplementeerd?

In deze blog gaan we alles uitleggen over het trainen van de nek zodat jij meteen kunt beginnen. Daarnaast geven we ook nog een aantal supplementen tips, zoals fast burn extreme, zodat jij super snel je sportieve doelen kunt behalen. Allereerst gaan we het hebben over het belang van nek trainen.

Waarom is het belangrijk om je nek te trainen?

We hebben de belangrijke voordelen van nek trainen voor je op een rijtje gezet:

 • Verminderd de kans op letsel
  De kans dat jij een whiplash krijgt als jij je nek traint is aanzienlijk kleiner. Je spieren kunnen de klap aan en dit voorkomt letsel. Dit is handig bij vechtsporten, maar ook veiliger in geval van een auto ongeluk o.i.d.
 • Verbeterd de mobiliteit en bewegingsbereik
  Je kunt gemakkelijker en vrijer bewegen
 • Minder kans of rug en nek pijn
  Je zult minder snel een zeurend gevoel in de nek of rug krijgen
 • Minder kans ok hersenschuddingen
  De kans op een ernstige hersenschudding is groter bij een zwakke nek
 • Betere kernkracht
  Alles is sterk en vanuit je nek kan je veel voordeel halen qua kracht

Hoe krijg je een sterke nek?

Hier gaan we het hebben over een gemakkelijke oefening die jij meteen kunt doen om jouw nek te trainen. Het is eigenlijk heel simpel, het enige wat je hoeft te doen is je schouders ophalen.

Je schouders ophalen is namelijk een geweldige oefening om je nek te trainen. Er zijn ook veel variaties de je kunt doen met deze oefening. Het mooie is dat ze allemaal gemakkelijk zijn uit te voeren.

Je houdt gewoon een gewicht met beide handen vast, dit kan een kettlebell zijn of een dumbbell, maar ook iets anders zwaars wat jij hebt liggen. Nu leun je iets naar voren en trek je je kin in. Span je buikspieren aan en til je schouders op naar je oren. Houdt dit even vast en laat je schouders vervolgens langzaam weer naar beneden zakken. Herhaal dit 6 tot 12 keer voor kracht of 12 tot 25 keer voor uithoudingsvermogen.

Fast burn extreme

Fast burn extreme is een supplement dat jouw kan helpen bij het sneller verbranden van vet. Dit kan ook nek vet zijn. Je hoeft fast burn extreme slechts te nemen en je nek oefeningen uit te voeren, zo heb je snel een gespierde nek in plaats van een dikke nek.

Lees ook:  Hoe haal je nog meer uit je nekmassageapparaat?

Meer nieuws