Betere nekspieren krijgen door veelvuldig te trainen

Casper Doorn
Casper Doorn
27 juli 2021

Een mens heeft spieren nodig om delen van het lichaam te laten bewegen. Het is dan ook belangrijk om goed voor jouw spieren te zorgen. Dit kun je doen door actief in beweging te blijven. Zo blijven de spieren soepel en blijft de doorstroming van het bloed goed functioneren. Het is dan ook niet goed voor de spieren en de algemene gezondheid van een persoon om de hele dag te zitten. Als je op kantoor werkt doe je er dus goed aan om regelmatig staand te werken en af en toe de benen te strekken.

Vaak last van je nek?

Een zere nek kan verschillende oorzaken hebben. Echter is het nooit fijn om met nekpijn rond te lopen. Een veel voorkomende oorzaak is een verkeerde zithouding. Aan de eettafel, achter de computer of terwijl we met onze telefoons bezig zijn, hebben we nog weleens de neiging om voorover gebukt te zitten. In deze positie leunt je nek voorover, wat geen natuurlijke houding is. Hierdoor kan al snel nekpijn ontstaan of zelfs vervelende blessures. Je doet er dan ook goed aan om goed op je zithouding te letten.

Actief de nekspieren trainen

Er zijn verschillende manieren om sterkere nekspieren te trainen. Een van deze methodes is door te zwemmen. Tijdens het zwemmen in een zwembad zul je jouw hoofd vaak boven water moeten houden. Dit kost enige moeite, maar dan weet je wel dat je actief bezig bent om jouw nek te trainen. Een andere methode is door middel van een weerstandsband. Deze kun je om jouw hoofd heen hangen en het andere uiteinde ergens aan een ankerpunt vastmaken. Oefen hierna steeds meer weerstand op door je hoofd van het ankerpunt af te bewegen. In het begin zul je merken dat er spierpijn kan ontstaan. Dit is niet echter niet erg. Na afloop zul je sterkere nekspieren krijgen.

Nekpijn en blessures behandelen met een nekmassage apparaat

Nekpijn bestrijden kan tegenwoordig makkelijk gedaan worden. Een veelgebruikte methode is door middel van een massage. Dit kun je door een fysiotherapeut of een professionele masseur laten doen. Zij weten precies welke gebieden ze moeten bewegen om de nekspieren los te krijgen. Een andere vorm van massage is door middel van een nek massage apparaat. Dit kun je zelf thuis op je luie gemak doen. Je zult dan wel eerst een nekmassage apparaat moeten aanschaffen.

Een nekmassage apparaat hang je om jouw nek heen, waarbij het voor spierontspanning zorgt. Dankzij 8 roterende massageballen met trilfunctie worden jouw nekspieren helemaal los gemaakt. Na een sessie van 15 minuten zal het nekmassage apparaat zich automatisch uitschakelen. Dit is de aanbevolen tijdsduur voor één behandelsessie. Daarbij dient gezegd te worden dat een nek massage apparaat dient ter ontspanning en het bestrijden van nekpijn. Het is dus geen methode om stevigere nekspieren te trainen.

Lees ook:  Waarom overgewicht kan zorgen voor nek- en schouderklachten

Meer nieuws