Het behandelen van klachten en problemen

Casper Doorn
Casper Doorn
25 oktober 2021

Heb je lichamelijke klachten als nekpijn, rugpijn en/of heeft u problemen als schimmelnagels dan zijn hier oplossingen voor. Het hebben van lichamelijke klachten zijn erg vervelend. Je kunt je hierdoor minder goed concentreren en je hebt vaak moeite met bepaalde activiteiten. Het uitvoeren van deze bepaalde activiteiten doet extra pijn. Ontwijken van deze activiteiten is niet de oplossing hiervoor. Het oplossen van deze lichamelijke klachten kan worden verholpen door de oorzaak te vinden van het probleem en hiermee aan de slag te gaan. Bij problemen als infecties en schimmels of bacterie vorming is het vaak lastig om de precieze oorzaak te vinden. Dit vinden mensen vaak heel vervelend. Daarom weten ze ook niet wat ze moeten doen om het snel op te lossen. Veel mensen schamen zich hiervoor en komen er moeilijk vanaf of weten/ durven niet wat ermee te doen. In deze blog geven we een aantal tips om deze klachten en problemen op te lossen.

Het oplossen van nekklachten

Nekklachten komen bij veel mensen voor. Het is een pijn die meestal afkomstig is van de spieren, de gewrichten of de banden in de nek. Het hebben van een acute nekpijn is erg pijnlijk en moeilijk te verdragen. Het is daarom altijd goed om dit te laten onderzoeken voordat je het weet is het een ernstig probleem. Dat wil je niet dus negeer ook nooit lichamelijke klachten die zijn namelijk niets voor niets. De zeurende pijn die je voelt kan plotseling ontstaan. Het draaien van je hoofd kan hierdoor lastiger worden. Klachten die erbij kunnen komen zijn hoofdpijn, pijn in de hand, vingers, armen en minder kracht in de armen. Nekklachten kunnen vanzelf verdwijnen na een bepaalde tijd. Dit is een tijd van gemiddeld zes tot acht weken lang. Voor hevige pijn zijn pijnstillers een oplossing. Het bewegen gaat makkelijker waardoor je herstel sneller verloopt. Daarnaast helpt fysiotherapie of manuele therapie bij het bevorderen van het herstel. De schouders worden vaak meegenomen in een behandeling om de nekpijn te verminderen. Het uitoefenen van bewegingen en een houdingcorrectie of nekmassage is hiervoor van toepassing.

Het oplossen van rugproblemen

Dit probleem komt vooral in de winterdagen al nu veel voor. Dit komt doordat mensen minder snel naar buiten gaan en vaak binnen blijven hangen door de kou buiten. Mensen zijn vaak snel geneigd om dan lekker warm op de bank te blijven hangen. Echter is dit niet goed voor de rug waardoor rugklachten snel kunnen ontstaan. Het even verkeerd liggen of zitten kan ervoor zorgen dat je klachten krijgt. De kou zorgt er dan voor dat deze klachten extra te voelen zijn. Bewegen bij koude tempraturen is daarom ook heel goed voor de menselijke rug. Extra rusten voor klachten als rugpijn is ook zeker niet de oplossing. Bij warme of koude tempraturen is het belangrijk dat je juist voldoende beweegt. Een huisarts of fysiotherapeut zijn meestal de juiste plekken en personen die je kunnen helpen met het verlichten van de pijn en de klachten. Het vanzelf overgaan is hierbij niet ten orde. Naast genoeg bewegen is het zorgen van een goede nachtrust, stressvermindering, een juiste lichaamshouding, rugspieroefeningen en buikspieroefeningen goede tips om je klachten te verhelpen en te voorkomen.

Lees ook:  Betere nekspieren krijgen door veelvuldig te trainen

Wat te doen tegen schimmelnagels?

Heeft u last van schimmelnagels, maar weet u niet zo goed hoe je dit moet behandelen en of dit te behandelen is? Lees dan vooral verder. Wat te doen tegen schimmelnagels en wat helpt tegen schimmelnagels wordt in deze alinea besproken. Wat je kunt doen om schimmelnagels of kalknagels te behandelen is om een speciale nagellak te gebruiken. Daarnaast helpt het om je tenen te laten weken 15 minuten lang in een bakje pure azijn of appelazijn. Dit doe je dan elke dag en een week lang. Na een behandeling moet een schimmelnagel altijd helemaal uitgroeien. Vandaar dat dit ongeveer 6 tot 8 weken kan duren voordat het weg is. Het goed vijlen van de nagels en helpt het voorkomen van een schimmelnagel. Bij knippen ontstaan er namelijk vaak kleine scheurtjes in de nagel waardoor er bacteriën en schimmels in de nagel kunnen dringen.

Wat te doen tegen een huid infectie?

Voor een huidinfectie wordt vaak het gebruiken van een speciale crème of lotion voorgeschreven bij de huisarts. In deze producten zitten dan antibioticum om de infectie te behandelen. Ook het innemen van een antibioticum wordt vaak voorgeschreven aan mensen met een infectie op de huid. Soorten antibiotica ’s zijn feneticilline, fenoxymethylpenicilline en flucloxacilline. Voor een probleem als dit moet je altijd een voorgeschreven antibiotica krijgen van de huisarts.

Meer nieuws