Nekpijn door stress wegmasseren

Casper Doorn
Casper Doorn
13 juli 2021

Je bent vast wel eens wakker geworden met nekpijn doordat je in de verkeerde houding hebt geslapen. Of misschien heb je wel net iets te snel met je nek gedraaid en waardoor je je nek verrekt hebt. Dat kan voor flink veel nekpijn zorgen die dan ook vaak de hele dag duurt. Gelukkig is één dag nekpijn nog makkelijk te overleven, maar een chronische nekpijn is ondragelijk. Maar wat nu als je helemaal niets verrekt hebt of een verkeerde houding hebt aangenomen en toch nekpijn hebt? Het moet toch ergens vandaan komen? Stress?

Nekpijn door psychologische oorzaken

Nekpijn kan ook ontstaan door psychologische oorzaken. Zit je al een tijd niet lekker in je vel of heb je momenteel veel stress? Dan zou dat zomaar de oorzaak kunnen zijn van jouw onverklaarbare nekpijn. Dat komt doordat in stressvolle tijden je onbewust je nek- en schouderspieren aanspant. Pieker je veel, dan blijven je hersenen constant overbelast. Om je hersenen te ontlasten nemen je nek- en schouderspieren de pijn over. Naast stress of depressie kan ook angst een oorzaak zijn voor chronische nek- en schouderpijn klachten. Na verloop van tijd kunnen spierknopen ontstaan, die redelijk lastig zijn eruit te masseren.

Gebruiksvriendelijke massagegun tegen nekpijn

Nu je weet waar de pijn vandaan komt is het wel zo handig te weten hoe die pijn dan ook weer weg gaat. Ondanks dat een nekmassage apparaat voor verlichting zorgt, bestaat er de kans dat de massage niet diep genoeg gaat voor stress gerelateerde nekpijn. Met een massagegun kun je heel gericht de spieren masseren. Daar komt dan ook nog eens bij dat door de intensiteit je een triggerpoint massage kunt uitvoeren! Het voordeel van de massagegun is dat je het over je hele lichaam kunt gebruiken, in tegenstelling tot het nekmassage apparaat. Denk aan een armmassage, bilmassage, beenmassage, kuitmassage of rug massage!

Andere oorzaken

Heb je toch nog twijfels over of jouw nekpijn een psychologische oorzaak heeft? Dan zou je misschien ook een andere oorzaak van nekpijn kunnen hebben. Het is wel zo handig om zeker te weten waar je nekpijn vandaan komt voor je het gaat behandelen. Met de juiste behandeling is je nekpijn voor je het weet weer helemaal weg!

Lees ook:  Waarom nek trainen zo belangrijk is voor iedere sporter

Meer nieuws