Kalknagels door zweet

Casper Doorn
Casper Doorn
7 juni 2021

Als je veel doet zweten door bijvoorbeeld sport of gewoon in de zomer. Als je dit niet goed schoon houdt en je huid en nagel is voor een lange tijd vochtig. Dan kan het voorkomen dat je een schimmel infectie krijgt. Schimmelinfecties, zoals kalknagels kunnen door verschillende dingen ontstaan. Als de huid of nagel voor een langere tijd vochtig zijn, door nauw contact met een ander persoon, slechte hygiëne of door kleine verwondingen. Deze redenen kunnen ervoor zorgen dat je een schimmelinfectie, zoals een kalknagel kan krijgen. Hieronder gaan we je wat meer over kalknagels vertellen en hoe je ze het beste kan behandelen. Lees dus snel verder!

Kalknagels en sport

Als je veel doet sporten zweet je vaak erg veel. Als je dan geen goeie hygiëne hebt en je doet je niet goed douchen. Dan kan het zomaar voorkomen dat je een kalknagel of een andere schimmelinfectie oploopt. Kalknagels zijn ook vaak de meest voorkomende aandoening aan de voeten. Een kalknagels ontstaat dus vaak door slechte hygiëne en een verwonding. Het is normaal dat wij mensen vaak schimmels en bacteriën op de huid hebben. Dit is vaak onschuldig tot het de huid binnentreedt, dit kan gebeuren door een wondje of een harde massage. Als dit gebeurt ontstaat een schimmelinfectie, zoals een kalknagel.

Merk je veel van een kalknagel?

Kalknagels kunnen erg pijnlijk zijn, vooral wanneer je dit voor langere tijd onbehandeld laat. Het kan dan voorkomen dat de nagel zwart wordt en afsterft. Een klaknagel is vaak te herkennen aan de gele, dikke en doffe nagels. Kalknagels zijn bovendien erg besmettelijk en je kan deze schimmelinfectie overdragen van huid op huid. Op plekken, zoals zwembaden en sauna’s waar mensen wel eens met blote voeten lopen moet je uitkijken. Als je zelf ook op blote voeten loopt kan je geïnfecteerd raken of je infecteert anderen.

Hoe kan je kalknagels en andere schimmelinfecties voorkomen?

Als je wilt voorkomen dat je een kalknagel of een andere schimmelinfectie krijgt is het belangrijk om elke dag andere sokken en onderbroeken te dragen. Laat je voeten luchten en houdt je hygiëne goed bij. Door genoeg te douche en je kleren te wassen. Op plekken waar mensen op blote voeten lopen is het belangrijk om slippers te dragen. Gebruik niet teveel zeep bij het wassen van je voeten, zodat de zuurtegraad van je huid intact blijft. Zorg voor een goede weerstand door een gezonde levensstijl te behouden.

Behandel kalknagel met vicks vaporub

Behandel je kalknagel met vicks vaporub, dit is een van de meest gebruikte huishoudmiddelen tegen kalknagels. Dit product heeft gegarandeerd elk huishouden in huis en wordt vaak gebruikt voor griep of verkoudheid. Je kalknagel met vicks vaporub kan wel eens de oplossing zijn. Vicks is een bepaalde zalf die vol zit met aromatische stoffen en oliën. De zalf begint pas te werken als die met de huid in aanraking komt. Een kalknagel behandelen met vicks vaporub wordt al een lange tijd door veel huishoudens gedaan. Wanneer de zalf met lichaamswarmte in aanmerking komt begint die pas te werken. Het stofje Thymol wat in Vicks vaporub zit heeft een ontsmettende en antibacteriële werking. Daarom kan je, je kalknagel zo goed met vicks vaporub behandelen.

Lees ook:  Nekpijn, wat kun je er tegen doen?

Meer nieuws