Nekklachten verhelpen met yoga

Casper Doorn
Casper Doorn
15 november 2021

Tegenwoordig moeten vaak mensen thuiswerken in verband met de gezondheid en de corona maatregelen. Vaak krijgen mensen die dit niet gewend zijn of er niet gerekend op hebben nekklachten. Daarnaast ontstaan nekklachten vaak door een verkeerde beweging te maken met je hoofd. Een te snelle en accurate beweging kan ervoor zorgen dat je nek een schok ervaart en vervolgens krijg je nekklachten. Ook zijn nekklachten vaak een gevolg van stress die de persoon ervaart. Bij een ongeluk is een nek ook altijd de meest gevoelige en ongelukkige plek waar je klachten van krijgt. De houding tijdens het sporten is tevens ook erg belangrijk voor je nek en om te voorkomen van enig letsel. Vandaar dat nekklachten erg populair zijn en vaak voorkomen bij fysiotherapeuten. De sport yoga kan helpen bij deze klachten.

Yogastudio in Limburg

Een yogastudio in Limburg kan je helpen deze klachten te verminderen. Het nemen van een yogales in Limburg is hiervoor niet genoeg wil je echt van je klachten af zijn. Daarom is het slim om eerst te kijken of yogalessen in Limburg wel geschikt voor jou zijn. Als je namelijk geen type hiervoor bent en je hebt er geen zin in dan werkt het alleen maar averechts. Yoga is een sport dat je leert omgaan met je lichaam en je geest. Ook brengt het je bewustzijn met je geest in balans. Het geeft kracht en zorgt voor een fijne energie . Daarnaast verhelpt het klachten en zorgt het voor een ontspannen gevoel. Voor deze drukke periode in de 21ste eeuw met veel stressvolle momenten is dit een manier om je te helpen. Oorspronkelijk komt yoga vanuit India. Het woord betekent verbinden. Hiermee willen ze aangeven dat je door yoga in de natuurlijke staat van het welzijn wordt gebracht. Ben je niet filosofisch aangelegd dan is de niet de juiste manier waarschijnlijk voor jouw om je nekklachten te verminderen.

Yoga oefeningen

Yoga oefeningen die je helpen bij nekklachten kunnen verschillend zijn per yogastudio in Limburg. Dit komt omdat er veel verschillende vormen van yoga en er hierdoor ook veel verschillende soorten oefeningen voor zijn. De populairste soorten yoga’s die er zijn zijn Hatha yoga, Yin yoga, Restorative yoga, Ashtanga yoga, Vinyasa, Slow flow yoga, Hot yoga, Iyengar yoga, yoga Nidra, Kundalini yoga, Power yoga en Bikram yoga. Ben je een beginner dan is de Hatha yoga de beste. Oefeningen als rechtop zitten op een stoel of kleermakerszit, je wijsvinger op je kin leggen en bewegen met je hoofd naar achteren, adem in en buig je hoofd naar achteren en ook nar voren zijn oefeningen die helpen je nekklachten te verminderen en je spieren los te maken. Doe dit 10 keer achter elkaar en je merkt echt resultaat. Je voelt namelijk dat je nek wat losser zit.

Nekmassage

Een nekmassage krijgen in een yogastudio in Limburg is ook nooit verkeerd om bij de oefeningen uit te oefenen. Het geeft een fijn en aangenaam gevoel na het ontwrichten en het bewegen van je hoofd. Het helpt je nek te rusten en te ontspannen. Ook ervaar je zo minder stress waardoor de oorzaak wordt verholpen of de klachten nog sneller weg trekken. Voor yoga en een massage moet je ook echt de tijd voor nemen. Je moet rustig op je plek zijn en je op je gemak voelen. Dit is al een grote voorsprong op het ontspannen van je lichaam en het verwerken van je klachten. Ben je nu helemaal geen type van yoga of heb je er geen zin in of geen tijd dan is een nekmassage een goede oplossing, echter zou je dan wel iemand moeten vinden die jouw nek wilt masseren.

Lees ook:  Last van nekklachten? Een nekmassageapparaat helpt!

Meer nieuws