Nekpijn door corona

Casper Doorn
Casper Doorn
1 mei 2021

Er zijn mensen die door corona pijn in de nek ervaren. Belangrijk om te vermelden is dat dit niet kan komen door het coronavirus. Het coronavirus zorgt in de meeste gevallen voor koorts, droge hoest en vermoeidheid. Daarnaast kan het virus ook zorgen voor pijn in het lichaam, bindvliesontsteking, huiduitslag of verkleuring van de vingers of tenen, keelpijn, hoofdpijn aangetast smaak- of reukvermogen of diarree. Onder de ernstige symptomen vallen: aangetast spraak- of bewegingsvermogen, pijn of druk op de borst, ademhalingsproblemen of kortademigheid. Deze informatie is verkregen via de website van de Wereld Gezondheids Organisatie (WHO). Uit deze informatie blijkt dat corona niet leidt tot nekpijn.

Indirecte nekpijn door corona

Toch kunnen mensen indirect toch nekpijn door corona krijgen. Dit kan gebeuren doordat mensen vanwege het coronavirus vanuit thuis moeten werken. Dit zorgt ervoor dat mensen meer zitten en minder bewegen. Mensen gebruiken hun smartphone en computer veel meer dan de periode voor corona. Deze toename lijkt in nauw verband te staan met de toename van het aantal fysieke klachten van mensen. Een groot deel heeft te maken met rug- of nekpijn. Deze pijnen ervaren de meeste mensen omdat zij niet ergonomisch zitten tijdens het werken. Ergonomisch zitten betekent werken in een gezonde houding. Een voorbeeld van deze gezonde houding is bijvoorbeeld dat mensen hun knieën buigen in een hoek van 90 graden tijdens het werken. Dit geldt overigens ook voor de armen. Daarnaast moeten mensen ervoor zorgen dat zij werken met een rechtte rug. Het bureau moet niet te hoog en niet te laag zijn afgesteld.

Een onnatuurlijke houding

Mocht het bureau te laag zijn afgesteld dan zal iemand zich sneller naar voren bukken om goed naar het scherm te kunnen kijken. Het nadeel hiervan is dat de nek in een onnatuurlijke houding terechtkomt. Deze houding zorgt ervoor dat mensen last krijgen van een scheve nek. Daarnaast krijgen mensen dan ook last van pijn in nek. Wanneer dit voor jou geldt dan is het dus verstandig om te kijken of je wel de juiste houding aanneemt tijdens het werken. Controleer dan ook meteen of de stoel wel geschikt is voor thuiswerken. Sommige stoelen zijn namelijk niet bedoeld om uren op te zitten. Deze stoelen dragen dan ook bij aan het aannemen van een verkeerde zithouding. De aanschaf van een goede stoel kan dus ook bij dragen aan een betere houding. Daarnaast kan een nekmassage apparaat natuurlijk ook helpen.

Wat te doen aan overgewicht door nekpijn

Naast een verkeerde zithouding kan ook overgewicht zorgen voor nekpijn. Fysiotherapie kan helpen om deze pijnen te verlichten. Daarnaast kan het ook verstandig zijn om bij een diëtist langs te gaan. De diëtist kan samen met jou aan een gezond lichaam gaan werken. Door sport en een voedingsschema op maat met elkaar te combineren zal het doel zo snel als mogelijk worden bereikt. Door gevarieerder te eten krijgt het lichaam meer voedingsstoffen binnen. Daarnaast is het ook belangrijk om de voedingstoffen te verbranden tijdens de inspanning. Zo blijft de verhouding van voedingsstoffen in je lichaam in verhouding. Een nekmassage apparaat kan de pijn voor mensen met overgewicht op de korte termijn verhelpen.

Lees ook:  Hoe voorkom je nekpijn?

Meer nieuws