Veel mensen ervaren veel stress in het leven, dit kan komen door het werk of door privé situaties. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je een hele hoge werkdruk ervaart op het werk en hierdoor steeds heel onrustig en gespannen bent. Het is heel erg belangrijk dat je af en toe ontspannen wordt. Hiervoor zijn gelukkig heel erg veel manieren, denk aan yoga, mediteren of een rondje wandelen. Welke methode het beste is, ligt helemaal aan jou behoefte!

Wat is yoga?

Yoga is van oudsher een filosofie, het is in ieder geval geen sport. Veel mensen denken wel dat dit onder sport behoord. Als je een of twee keer per week een yogales neemt, ben je niet heel erg bezig met de filosofie. Als je je bezighoudt met de filosofie, dan doe je elke dag aan yoga. Tijdens de yoga is het belangrijk dat je tot rust komt door de houdingen die je aanneemt en de ademhaling. Vooral de buikademhaling is heel erg belangrijk, als je deze namelijk onder controle hebt dan ben je vaak ontspannen.

Oorspronkelijk is yoga afkomstig uit India en de oorsprong is al duizenden jaren geleden geweest. Het fijne aan yoga is dat je het thuis kunt beoefenen onder de houten veranda. Je hoeft niet per se naar een les te gaan, er zijn namelijk veel tips te vinden op het internet!

Wat is mediteren?

Ook mediteren geeft hele erge rust en ontspanning. Mediteren is een vorm van geestelijke oefening. Er bestaan een hele boel verschillende soorten meditatie, hierin zijn 3 stromen het allerbelangrijkste; contemplatie, concentratie-meditatie en vipassana meditatie. Het is voor beginners heel erg moeilijk om er gevoel bij te krijgen, mediteren zal in het begin ook nog niet meteen zijn vruchten afwerpen. Geduld en compassie zijn hierbij heel erg belangrijk. Het vooral van mediteren is ook weer dat je het thuis kunt doen onder de houten veranda. Je kan gebruik maken van de natuur of van rustgevende muziek. Dit kan allemaal helpen door je te laten ontspannen tijdens de meditatie.

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes

Er is geen perfecte manier van ontspanning, voor iedereen is dit namelijk anders. Als jij liever een rondje wilt gaan wandelen in de natuur om tot rust te komen is dat natuurlijk ook helemaal prima! Probeer te onderzoeken wat voor jou het beste is, zo kun je je vaker ontspannen!

Lees ook:  8 tips om van nekklachten te herstellen!

Meer nieuws